Școala Curajului
     

Școala Curajului

Views

16.82 M

Subscribers

13.35 K

Joining Date:
2009-07-01

Views

7.49 M

Followers

118.46 K

Uploads

1228

V30:
2.31 K

ER30:
_ _

Followers

2.06 K

Country

_ _

Category

_ _

Profile Type

Creator

Curaj.TV Facebook Page Statistics

Total Views

7.49 M

Videos

1,228

Average Views/Video

6,098


Videos
 • Maşina lui Cavcaliuc staţiona ilegal în intersecţie - Curaj.TV

Autor: Oleg Brega // Sursa Video: https://bit.ly/2CmSwAh

    

 • Polițiștii l-au arestat pe Lupulu de ziua profesională a procurorilor #protest #Mătăsaru

CEDO a condamnat Moldova pentru protestul cu Lupulu

15,01.2019 – Curtea Europeană a Drepturilor Omului a făcut publică hotărârea în cauza Mătăsaru c. Moldovei, cererile nr. 69714/16 şi 71685/16, constatând în unanimitate violarea Articolul 10 (libertatea de exprimare) din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, instanțele judecătorești depășind ceea ce ar fi însemnat o restricție „necesară” a libertății de exprimare a reclamantului. Totodată, Curtea a hotărât că constatarea violării constituie în sine o satisfacţie echitabilă suficientă şi nu a acordat despăgubiri morale. Ea a acordat reclamantului suma de 2.000 Euro cu titlu de costuri şi cheltuieli.

Reclamantul a fost implicat în numeroase proteste împotriva pretinselor acte de corupţie şi abuz comise de ofiţeri de poliţie, procurori şi judecători. El personal a fost victima abuzului poliţiei, maltratării şi inacţiunii procuraturii (a se vedea Mătăsaru şi Saviţchi c. Moldovei, nr. 38281/08, din 02 noiembrie 2010). În fiecare an de ziua sărbătorilor profesionale a procuraturii sau poliţiei el organiza proteste cu implicarea animalelor vii, WC-urilor, caricaturilor şi măştilor.

La data de 29 ianuarie 2013 de ziua profesională a procuraturii, reclamantul a organizat un protest în faţa Procuraturii Generale. Potrivit acestuia, scopul protestului a fost de a atrage atenţia publică la corupţie şi controlul exercitat de politicieni asupra Procuraturii Generale. La 10:00 el a început protestul prin instalarea a 2 sculpturi masive de lemn pe scările procuraturii. Prima sculptură reprezenta un penis erect cu o imagine feţei unui politician de rang înalt. Sculptura avea o curea-fular alb şi o cravată şi măsura 2 metri. A doua sculptură reprezenta o vulvă largă cu desenele a câţiva procurori de rang înalt. După o oră poliţia a înlăturat sculpturile şi l-a dus pe reclamant la secţia de poliţie.

Ulterior, în 2015, reclamantul a fost găsit vinovat de huliganism şi a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare. Instanţele naţionale au constatat că sculpturile prezentate în loc public sunt obscene şi asemuirea oficialilor publici cu organele genitale au depăşit limitele criticii acceptabile. De asemenea, au luat în consideraţie că amenzile anterioare pentru acte similare nu au avut efect. El a declarat recurs, invocând că sculpturile sunt o formă de exprimare artistică şi că sancţiunile sunt deosebit de aspre; recursul fiind respins.

Invocând articolul 10, libertatea de exprimare, reclamantul a pretins că concluzia instanţelor privind vinovăţia acestuia de crima imputată în loc de contravenţia administrativă a fost aspră şi a urmărit descurajarea de la protestele viitoare.

Sursa Video: Anatol Mătăsaru

    

 • Ameninta ca sare de pe bloc

    

 • După ce câteva săptămâni în urmă un grup de cetățeni din suburbia municipiului Chișinău au protestat la primărie cerând soluționarea problemei cu transportul, acum protestează repetat, problema ne fiind soluționată, oamenii intenționează a treia oară să vină la protest înbrăcați în #VesteleGalbene. 

MoJo Valeriu Gușan

    

 • Troleibuzul 10 e asteptat de statia arhiplina

    

 • Consultatii publice la Pretura Buiucani. Vor un cartier nou de blocuri pe Calea Iesilor 14/2

    

 • Ruslan C Razvan a contestat amenda care i s-a aplicat, “calomnie și defăimare”, asta după ce Ruslan atenționează organele de drept în privința unui caz de omor. 
Ruslan bănuiești de omorului unei rude, pe un fost polițist, la poarta căruia a și decedat nepotul său. 

MoJo Valeriu Gușan

    

 • Ruslan C Razvan a contestat amenda care i s-a aplicat, “calomnie și defăimare”, asta după ce Ruslan atenționează organele de drept în privința unui caz de omor. 
Ruslan bănuiești de omorului unei rude, pe un fost polițist, la poarta căruia a și decedat nepotul său. 
Încheierea...

MoJo Valeriu Gușan

    

 • Pisica vs sobolanul #frica

Cam asa lupta organele (in)competente cu marea coruptie din Republica Moldova #CNA #Procuratura #CNI

Via Great Videos

    

 • Dezastru pe drumul de acces la Ciutulești

    

 • ”Am lichidat o rețea de agenți secreți ruși”

    

 • NO COMMENT 

#Magnitogorsk #minus22grade #exploziebloc #Rusia 

Via Gennady Volman

    

Maşina lui Cavcaliuc staţiona ilegal în intersecţie - Curaj.TV Autor: Oleg Brega // Sursa Video: https://bit.ly/2CmSwAh

 _ _

 _ _

Upload

2019-01-15

The above data represents video analysis and stats of Curaj.TV Facebook page